Energetisch ademwerk

Ademhaling en Energetisch Ademwerk

Energetisch Ademwerk is een methode die voortkomt uit de School voor Rebirthingtherapie. Deze methode is met name ontwikkeld voor de gevorderde ademer. Want het gaat hier niet meer om iets of iemand anders te worden. Het gaat ook niet om je beter te voelen of je te bevrijden van allerlei psychische en psychosomatische klachten. Waar het hier wel om gaat is om een proces opgang te brengen naar een ongeconditioneerde vrije aanwezigheid. Door de ademhaling samen te laten vallen met een innerlijke houding van actieve-acceptatie, dynamische- ontspanning, verbonden ademhaling en een creatieve-intentie kun je een gevoel krijgen van 'alles is perfect zoals het is'. Dit is 'stromen'. 'Stromen' is een natuurlijke bewustzijnstoestand waarin emoties werkzaam zijn, zonder deze te onderdrukken of uit te drukken. Dat wil zeggen geen emotionele uitingen, geen catharsis, als manier om ergens vanaf te komen. Dit betekent overigens niet dat wanneer emoties spontaan naar boven komen je deze niet zou mogen uiten.

Het gaat er meer om dat je een bewuste keuze kunt maken of je de emotie kan en wil dragen, of dat je er van af wilt. Het is een proces dat gericht is op het leren aanwezig te zijn bij alles wat er is en er niet in vast te blijven zitten. Je legt het accent op aanvaarding van hetgeen er nu is en ontspant in zoals je nu bent. Hierdoor kun je het gevoel krijgen dat je mee resoneert met de eeuwige stroom van energie-in beweging.

De volgende behandelaars gebruiken deze techniek:

Ademervaring

Esther uit Prinsenbeek

De verbonden ademhaling heeft mij meer rust, inzicht, ruimte, liefde en acceptatie gebracht. Doordat ik heb geleerd naar emoties toe te ademen en te accepteren dat het is!

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken