Angst en paniek?

Paniekaanval

Bij een paniekaanval voel je een intense angst die vaak plotseling start en meestal niet zo lang duurt. Ongemakken als zotrillen, transpireren, pijn op de borst, hartkloppingen, duizeligheid, misselijkheid, benauwdheid en hyperventilatie komen aan je voorbij. Tijdens een paniekaanval kan je bang zijn om flauw te vallen of dood te gaan. Meestal duurt de paniek enkele minuten tot een half uur.

Als de angst je overheerst kun je last hebben van een paniekaanval. Gebeurt dit vaak dan kan het zijn dat je last hebt van een paniekstoornis welke een psychische oorzaak kan hebben. Iedereen kan erge angst voelen bij confrontaties en situaties zoals bijvoorbeeld gevaar en ongelukken, maar met een paniekaanval kun je dit ook voelen tijdens bijvoorbeeld sociale situaties waar je veel stress ervaart. Tijdens een paniekaanval kan het angsteffect zichzelf versterken, doordat je je angst gaat geloven en zo je paniek nog groter wordt, zeker als je de oorzaak van je angst niet goed onderkend. Zo kan je bij een volgend angstgevoel een heel snelle prikkel naar de paniek van een eerdere angstaanval voelen. Je angst om flauw te vallen bijvoorbeeld groeit irreëel, omdat bij een paniekaanval je bloeddruk omhoog gaat en je daardoor niet zult flauwvallen. Flauwvallen gebeurt bij een lage bloeddruk. Maar jouw paniek is ervan overtuigd (uitzonderingen daargelaten als je bijvoorbeeld in slechte conditie bent door onvoldoende eten en drinken). Tijdens een angst of paniekaanval denk je niet meer in verstandelijke oplossingen maar onlogisch en emotioneel, wat weer vreemd binnen kan komen.

Onze verschillende ademhalingstechnieken kunnen je helpen om je angst en paniekaanvallen de baas te blijven en weer een rustige en gecontroleerde manier van ademhalen teruggeven. We kunnen samen bekijken welke oorzaken je angst of paniekaanval kan hebben.

De verschillende ademtechnieken bij Ademhalen.com hebben ieder op hun manier een positief effect op je mentale, psychische en spirituele lichaam. Je gaat beter in je vel zitten. Je leert met behulp van je adem, al dan niet in combinatie met coaching, jezelf weer in balans te brengen. De diep gewortelde en vaak onverwerkte emoties en emotionele gebeurtenissen, mag je gaan transformeren, het verwerken en loslaten, zodat je zonder angst of paniek verder kunt leven.

Kijk en lees bij de verschillende ademvormen welke bij jou past. Blijf niet langer een  slachtoffer door je angst. Gun jezelf deze kans en durf de stap te maken. Zoek een  therapeut/ coach bij jou in de buurt!

Wil je graag ervaringsverhalen lezen, klik dan hier

 

Ademervaring Sylvia uit Roosendaal

Ademen gaf mijn innerlijke rust en blijheid terug die ik verloren was de afgelopen jaren....

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken