Bewust Ademhalen tijdens Pasen!

Alle artikelen bekijken

In verbinding met mijn Adem tijdens Pasen want het paasfeest is een feest van bevrijding, van wedergeboorte en van spiritueel ontwaken. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van hun spiritualiteit, van hun oorsprong en hun bestemming. Het is niet de krachtige spirituele inspanning, maar juist onze overgave welke ons spiritueel ontwaken en diepe innerlijke rust schenkt. Onze overgave met hulp en inzichten in de kracht van onze adem.

Iets meer als een jaartje geleden, in mijn diepste donker op zoek naar helder licht. Al jaren in hoop, verdriet, angst, verlatenheid, vertwijfeling, dood en nieuw leven,  zoekend naar een uitweg met een oplossing  zo dichtbij.

Pasen alsook veel andere feestdagen voelde als een kwelling vanwege mijn te strak aangemeten sociale jas. Als keurig opgevoed meisje, jonge vrouw met inmiddels eigen gezinnetje trok ik keer op keer mijn strak aangemeten jas aan. Geen tijd voor muizenissen en verdriet gonsde het dan door mijn hoofd. Dit werd van mij verwacht. En met mijn adem al dagen langzaam omhoog klimmend tot in mijn borstgebied maakte ik me klaar voor het  ‘samenzijn’ met familie. Iedere vezel in mijn lichaam die me vertelde dat dit toch niet de bedoeling kon zijn, maar mijn strak aangemeten jas die mij als vanzelf liet doen wat van me werd verwacht in de hoop naar een sprankje liefde, erkenning en misschien wel hoop op verandering. Wat natuurlijk niet gebeurde.

Tot ik mezelf de ruimte kon schenken met sessies in coaching en verbonden ademhaling,  om diep van binnen te gaan onderzoeken wie ik was, wat ik wilde en hoe ik oude pijn en verdriet kon vergeven en loslaten. Tijd van bezinning en spiritueel ontwaken. Maar later ook tijd, waarin de indrukken van de dag niet meer onbewust hun kans krijgen om door te werken in mijn systeem, maar waar ik bewust en met aandacht naar toe kan gaan om ze te voelen en ervaren, zodat ze zich niet meer vastzette in mijn lichaam en schade aan mijn ‘innerlijke geluk’ veroorzaken. Ik hou me in beweging met mijn verbonden ademhaling.

Tijdens iedere verbonden ademsessie weer even een moment om achterom te kijken en in alle rust te voelen en ervaren hoe de indrukken en emoties van het leven me verder mogen brengen in plaats van me stil laten staan. Om al mijn levenslessen te omarmen en te delen met de mensen om me heen. Nieuwe inzichten, op oude, bestaande en nieuwe situaties.

Tijd nemen voor jezelf. Gevoelens en emoties serieus nemen, doorvoelen en het proces van leven doorlopen. Voor mij is elke verbonden ademsessie er een die me gegrond en in balans houd, maar misschien wil jij alleen maar naar een heldere hemel staren en visualiseren wat er allemaal aan je voorbij is gekomen. Probeer niet te verzanden in allerlei gedachten die kriskras door je hoofd schieten. Ga zover terug als dat, wat je aandacht trekt en voel het proces. Stel jezelf vragen en ben eerlijk naar jezelf, zodat emoties van vandaag  geen blokkade voor je toekomst kunnen worden.  

Lieve groetjes

Ademblogster

 

"Those who are free of resentful thoughts surely find peace." Buddha

Ademervaring Lauriena uit Maassluis

Dit is beter dan 10 jaar therapie!

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken