De slapende superheld,

Alle artikelen bekijken

De slapende superheld,

Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump kan blijven hardlopen, zouden jij en ik dan ook de potentie hebben van een superheld? We hebben immers allemaal hetzelfde lichaam, hetzelfde DNA structuur, dus waarom niet!

Al voelde ik me dan nog geen superheld, ik kon in ieder geval eens starten op papier te zetten wie mijn superhelden zijn en waar deze superhelden voor mij voor staan en welke eigenschappen ik ook graag zou hebben.
Zo ontstond mijn superheldenprotocol, waarvan ik zelf de eerste proefpersoon werd. Je kan wachten wat de wetenschappers ervan zeggen, maar als je een paar letters omdraait bij het woord wetenschapper, staat er schetenwapper, dus dacht ik,dan maar mijn eigen onderzoeker zijn.

Ik koos mijn tien superhelden en zorgde ervoor dat er een balans was tussen de actieve superhelden, zoals het hardlopen van Forest Gump, het koud douchen en in het kanaal zwemmen van Wim Hof (the iceman) en de rustige superhelden, zoals het mediteren van Boeddha en yoga zoals Gandhi. Weet niet of Gandhi goed was in yoga, maar voor mij is Gandhi een superheld en ik vond dat yoga in mijn plan moest zitten, dus noem het dichterlijke vrijheid. Ik stelde immers mijn superheldenprotocol op, dus wie zou me tegen houden.

In het verleden deed ik veel actieve sporten en voelde me conditioneel sterk, maar was toch vaak moe. De laatste maanden deed ik weinig aan sport, maar mediteerde ik veel en was mijn conditie weer slechter, maar voelde ik me energetisch beter. Nu zou ik zorgen dat er een juiste balans zou zijn tussen het yang (actieve) en het yin (rust)

Nu ging ik beiden combineren en volgde ik gedurende een maand gedisciplineerd mijn superheldenprotocol.
Al na een paar weken voelde ik dat mijn kracht en energie toenam. Ik kwam elke dag fit uit bed en vaak werd ik uit mezelf al om vijf uur s’morgens wakker. Had gedurende de hele dag genoeg energie en voelde me opgewekt. Ook kwam mijn ontlasting op regelmatige tijdstippen en wel s’morgens zoals het hoort.

Ik wilde mezelf ook een doel stellen om voor mezelf te bewijzen dat ik niet alleen energieker was geworden, maar dat dit ook effect had op mijn fysieke prestaties en nam me voor om binnen vier weken een marathon te lopen.
(de meeste opbouwschema’s voor een marathon duren tien weken)
Hemelvaartsdag was precies vier weken later en zo liep ik op Hemelvaartsdag, 14 mei een marathon.
Nu voel ik de drang om dit te gaan delen met anderen.

Wil jij ook jouw potentie ontdekken?
Dan wil ik jou graag helpen om de superheld in jou te laten ontwaken!

Ademervaring

Esther uit Prinsenbeek

De verbonden ademhaling heeft mij meer rust, inzicht, ruimte, liefde en acceptatie gebracht. Doordat ik heb geleerd naar emoties toe te ademen en te accepteren dat het is!

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken