De Waarheid in 3 seconden

Alle artikelen bekijken

Hoe weet je wat de waarheid is en wat is dan wel die waarheid. Hoe kan het zijn dat twee mensen een discussie voeren en dat er niet tot een consensus gekomen kan worden. Er zal toch iemand zich moeten schikken. Dus de krachtigste motivator zal de discussie winnen.

Of zal de onderdanige van de twee het eerst de ander gelijk geven? Hoe dan ook uiteindelijk hebben we een winnaar en een verliezer. Indien de verliezer de overheersende spreker gelijk geeft is de discussie dus gesloten. Mooi, volgende onderwerp. Of gaan we hier te snel. Als je iemand je gelijk geeft, hoef je niet meer na te denken. Want als jij je waarheid hebt aangenomen als waarheid dan sluit je hiermee de andere mogelijkheden uit. Hou een open vizier en probeer niet te winnen of te verliezen. Hou alle mogelijkheden open, zodat alles in jouw blikveld kan blijven en laat de tijd jou de antwoorden brengen.

Maar hoe weet je nu of je iets uit je hoofd haalt of uit je gevoel of misschien wel van boven naar je toe krijgt, als een ingeving. Hoe herken je een ingeving die goed voor je is en een gedachtenspinsel die je de zelfde waarde geeft. Hoe kun je dit helder krijgen? Als de discussie tussen twee personen al lastig is om te ontwarren, hoe werkt dat dan in je hoofd. De discussie met het overheersende denken die het onderdanige voelen klein maakt. Hoe krijg je dan dat intuitieve voelen naar de oppervlakte. Het wordt niet voor niets je onderbewuste genoemd. Zie het maar voor je, onderdanig aan het bewuste. Maar dat is toch niet goed, hoor ik je denken. Onderdanigheid, daar heb ik een broertje dood aan. Autoriteit al helemaal. Niemand verteld mij wat ik moet doen!

 

Maar wie verteld jou dan wat je moet doen? Heb jij alle wijsheid voor jezelf? Of ben jij misschien krachtig verbonden met al die andere mensen. Wil jij de wijsheid van boven, van engelen misschien. Ik zelf voel niet dat er engelen naast mij staan, ik zie ze ook niet, maar hoop wel dat ze er zijn. Ben zo aan het zoeken naar die engelen. Hoe kan ik helderziend worden vraag ik me dan af. Maar als je zo hard aan het zoeken bent, kijk je vaak over het gene heen wat al dicht bij je staat. Want wie zijn dan die engelen die jou zo goed kunnen helpen. Die engelen staan elke dag aan jou zijde. Ik zie je al kijken, links van je en rechts van je. En je denk. Helaas is die Sven geen goochelaar want ik zie je niet. Nee, want wie zijn dan die engelen die jou elke dag bijstaan. Sluit je ogen maar eens en haal drie keer diep adem. Laat naar jou toekomen van wie jij heel veel steun krijgt. Wat een tegenvaller, je dacht waarschijnlijk aan iemand die dicht bij jou staat en niet aan een verheven lichtgevend, van witte vleugels voorzien lichtwezen. Doe nog maar eens je ogen dicht. En zie die persoon die je net voor de geest staan maar weer voor je. Maar nu lichtgevend, van witte vleugels voorzien. Jouw eigen lichtwezen. Ja natuurlijk dat zijn jouw engelen. Waarom alleen engelen zoeken die je moeilijk kunt zien als de engelen elke dag op jouw pad zijn. Je hoeft alleen maar te kijken en je hoeft zelfs niets te vragen. Kijk naar alle mensen die rond jouw zijn en observeer ze maar. Dit zijn niet alleen jouw engelen het zijn ook jouw leermeesters. Elk mens is een leermeester voor jou. Dat betekent dus dat jij heel klein mag zijn en onderdanig voor alle mensen die rond jou zijn. Maar maakt me dat dan niet heel klein en nietig. Jazeker, dat maakt jou ook klein en nietig, maar dat ben je ook. Voel je de weerstand in je lijf. Heel mooi voel die maar, want je mag zo de ene kant van het spectrum de andere kant in gaan vliegen. Visualiseer jezelf maar zittend op de grond en kijk maar tegen iemand op waar je veel van houdt. Voel jij je nu klein, mooi, prachtig dat je dit toe kan laten. Die persoon die veel van jou houdt wil ook met liefde op de grond zitten en tegen jou opkijken, want de rollen kunnen zo snel omdraaien. Je hoeft maar met je ogen te knipperen. Zo ben je leerling en zo ben je de meester. Want als jij zo mag gaan kijken naar alle mensen die rond jouw zijn, dan zullen de mensen die rond jou staan jou ook zo durven te gaan zien. Want ja, ook jij bent een engel!

Is dat waar, ben ik een engel hoor ik je denken. Vraag het maar aan je zelf. Ben ik een engel? Wat is het antwoord. En vergeet niet de drie tellen regel. Ken je die, ooit van gehoord. Hoor je denken, nee, heb ik iets gemist. Van wie komt die regel. Als de regel van een groot iemand is neem je m toch wel over is het niet? Zal ik je enthousiast maken? Is het een regel van de Dalai Lama, of misschien van Martin Luther King? Wanneer zou jij deze regel aannemen. Als ik zelf niet eerder van deze regel gehoord had? Maar dat dit wel een grote wijsheid is? Waarom, omdat deze wijsheid uit mij is gekomen. Wat een teleurstelling he, niet van de Dalai lama, maar gisteren ontdekt door mijzelf. Ik had een bijeenkomst waar ik mensen kon aanschouwen die in hun kracht stonden. Ze deden bepaalde handelingen waarvan ik niet wist waarom ze dit deden. Ik deed de handeling na in mijn hoofd en zag de persoon die het uitvoerde in mijn hoofd. Deze persoon werd voor deze handeling mijn leermeester. Steeds als ik een handeling uitvoerde nam ik  de persoon voor de geest, waarvan ik die handeling had geleerd. Eerlijk gezegd had ik het alleen maar afgekeken en niet gevraagd waarom hij of zij dit deed. Ik ging ontdekken of dit voor mij zou werken. Kun je niet beter vragen waarom iemand iets doet? Dit kan natuurlijk, maar vaak heeft je hoofd hierdoor dan sturing. Als je iets nadoet en zelf gaat ontdekken wat dit voor jou geeft kun je zelf gaan voelen. Indien je vraagt waarom krijg je een antwoord wat je zou mogen gaan voelen. Is jouw dit ooit gelukt? Of heb jij iemand wel eens wat kunnen laten voelen. Heb jij jouw gevoel ooit goed in woorden kunnen uitdrukken. Zie je het voor je, ik zeg ik voel dan kracht en die voel ik in mijn buik, ga jij dat ook eens voelen.

Misschien zit jouw kracht wel rond je hart? Wie weet en ik laat je focussen op je buik. De Chinese zeggen de Chi is were the mind is. Dus laat ik jou  niet sturen, laat ik je lijf ontdekken, zoek zelf jou waarheid. Dan mag jou onderdanige bewustzijn, jou gevoel bovendrijven zonder sturing wat hij of zij moet voelen. Zie jouw gevoel maar als een kind wat van een dominante ouder (bewustzijn) te horen krijgt hoe of wat gevoeld moet worden. Soms is het krachtig en wordt het kind in je gesteund door het snel reagerende bewustzijn. Zo liep ik op een bijeenkomst zelfverzekerd naar voren omdat we iets mochten halen. Ik was nog niet aan de beurt en werd tegen gehouden. Je moet nog even wachten Sven werd mij liefdevol gezegd. Ik reageerde super snel en zei; “Ik moet toch daar even zijn, want moet iets uit mijn tas pakken”. O Sorry Sven werd mij gezegd, loop dan maar door.

Ik maakt vijf stappen en toen voelde ik dat dit niet waar was. Het feit dat ik tegengehouden werd, raakt het kind in mij aan. Ik voelde me opeens een klein jongetje dat terechtgewezen werd. Snel draaide ik me om en vertelde de man dat ik niet eerlijk was. Ik moest niets uit mijn tas hebben, maar ik voelde me klein en verzon daarom razendsnel een smoes. Ik bedankte hem voor de wijze les. Deze man was op dit moment plots mijn leermeester en maakte mij onderdanig, Ik bedankte hem en voelde me krachtig en eerlijk naar mijn gevoel.

Waar blijft die drie secondenregel?

Heb je m niet zelf kunnen ontdekken. De drie secondenregel is de regel die jouw gevoel de ruimte geeft. Je brein is razendsnel en is de beschermende ouder. Die zal je nooit voor gek laten staan en indien je verbaal sterk en scherp bent zal altijd snel en adequaat reageren. Maar is dit volledig wie jij bent. Ja dit ben je ook. Maar voor je reageert kun je ook drie tellen wachten en voelen. Want vaak heb je nog een andere waarheid ook. Als je zo je problemen langs laat komen heb je de tijd om te voelen. Maar, oplettende lezer, hoor je denken, normaal is de eerste ingeving toch altijd het beste? Is dat dan niet zo. Want als je er lang over gaat nadenken ga je er immers over nadenken. Jazeker. Dat ontken ik ook niet, het gaat me meer om vaste patronen in jouw denken. Zoals ik eerder schreef, als je iemand gelijk geeft hoef je niet meer na te denken.

Ademervaring Lauriena uit Maassluis

Dit is beter dan 10 jaar therapie!

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken