Rugpijn en stijfheid zijn ook flexibel

Alle artikelen bekijken

Afgelopen weken heb ik een man begeleid die al tien jaar rugklachten heeft, door wervelinzakkingen en meerdere hernia’s. Volgens zijn orthopeed een rug van een oude man, terwijl hij zelf nog geen veertig is. Mijn eerste vraag was of hij ook wel eens momenten ervaarde zonder rugpijn. Ja gaf hij toe, dat komt wel eens voor. De hernia en wervelinzakking zijn dan natuurlijk nog steeds aanwezig, dus verandering op een ander vlak moeten de oorzaak zijn dat de pijn wel eens weg is. Naar mijn idee heeft dit te maken met het energieniveau. Is deze hoger, dan kan het zijn dat de pijn weg of minder is. En juist op het gebied van het energieniveau is een vooruitgang te boeken.

De ademhaling kun je namelijk inzetten om de energie te verhogen in het lichaam en zal ook de verhoogde spierspanning verlagen.

Na de eerste sessie gaf hij aan dat hij weer met zijn handen bij de grond kon en dat hij weer kon hurken. Beide zaken kon hij al jaren niet meer. De sessies die daar op volgden gaven hem inzicht waardoor de spierspanning zich zo opbouwt.

Ademervaring Sylvia uit Roosendaal

Ademen gaf mijn innerlijke rust en blijheid terug die ik verloren was de afgelopen jaren....

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken