Van 100 naar 0 in twee dagen

Alle artikelen bekijken

Als 100 staat voor leven in balans en kracht, dat snap je gelijk waar 0 voor staat. En hoe is het mogelijk dat dit toch NU mijn verhaal is.

Zo hard gewerkt om te komen waar ik ben. Veel sessie in verbonden adem. Veel gesprekken. Veel steun mogen ontvangen. Maar ook veel sporten voor de broodnodige endorfine en adrenaline. Ik ben tenslotte in al mijn harde werken ook gestopt met het slikken van antidepressiva.

Trots op mezelf, voor de beloning die ik hierdoor kreeg. Een stralende blik. Zin in het leven. Een einde van de eeuwig durende donkere dagen. ADEM. Lucht. Nieuwe vrienden. Een open vizier.

Waarom, als ik zo geniet, van iedere ademteug die ik vrij van pijn mag maken, laat ik me dan zo onderuit halen door  mensen om me heen.

Het verdriet staat in mijn ogen getekend. Mijn hoofd zakt langzaam naar beneden. Ik mag me laten raken, maar vind het ZO lastig om overeind te blijven. Ik hou vast aan mijn ritme, om niet te hard af te glijden, en weet dat het voelen toch de manier is om weer terug in mijn kracht te komen. De nachten opnieuw onrustig en in angst voor mezelf.

Terwijl ik dit vertel, beginnen de tranen “gelukkig” te stromen. Misschien luchten ze mijn donkere bui een beetje op. Wat is nu erger. Mijn donkere bui of de gevoelens en angsten die door de donkere bui worden oproepen.

Mijn leven, één mooie grote uitdaging. Benieuwd naar welke les ik hier mag gaan leren.

Dat ieder mens een eigen waarheid heeft!

Dat de ander zijn waarheid niet mijn waarheid is of hoeft te zijn!

Dat ik me niet hoef te verantwoorden aan de ander zijn waarheid!

Maar vooral, dat ik me niet zo hoef te laten raken door de ander zijn waarheid!

Ik voel dat ik leef, en steeds meer van mijn leven ga houden.

Het komt wel goed met mij!

 

Lieve grtjs

Ademblogster

Ademervaring Anita uit Oud Vossemeer

Ademen heeft mij geleidt tot wat ik nu ben geworden! Het opende voor mij een heel nieuw leven!

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken