Van Denken naar Voelen door Ademen

Alle artikelen bekijken

In onze westerse wereld zijn we hoofdzakelijk bezig met denken. Als baby ben je een volmaakt wonder dat net hier op aarde is gekomen. Je bent dan lekker in balans. Je ademt mooi in en uit zonder pauzes. Je huilt, je lacht, je bent spontaan, je bent een grote kracht. Maar door de jaren heen neemt deze kracht af. De ooit zo stralende baby wordt het kind dat op school niet mee kan: taalachterstand, een lastig druk kind, rekenachterstand, ADHD en zo nog 100 verschillende stickers liggen klaar in onze maatschappij om op het kind te plakken. Allemaal zogenaamde problemen omdat het kind niet mee kan komen met onze denkmaatschappij. Op de middelbare school is het natuurlijk niet anders.
 
En op het werk al helemaal (op enkele uitzonderingen na). Maar veel beroepen worden uitgeoefend op een denkmanier. Hele bedrijven worden op de denkmanier gemanaged. En dat gaat niet meer. Het zal je niet ontgaan zien dat steeds meer mensen vastlopen in hun leven /werk. Het is de hoogste tijd dat we gaan voelen. Je lichaam is er om je te laten voelen. Herken je nog het moment waarop je verliefd was. Toen voelde je lichaam fijn aan. Je had veel energie. Herinner je nog de laatste begrafenis waar je was. Je lichaam liet je toen voelen dat je verdrietig was.
Voor velen zijn dit de enige momenten waarop we voelen nog toelaten. En voor de rest stoppen we gevoel maar weg. Tja ik mag toch geen tranen laten zien als ik verdrietig of teleurgesteld ben, nee dat mag niet, ik moet een flinke jongen zijn. Wat een onzin! Vreugde en verdriet zijn onlosmakelijk met het leven verbonden dus mag je ze ook voelen en laten zien. De expressie er van is belangrijk. Je gaat het anders maar vastzetten en dat komt onherroepelijk een keer naar boven als een fysiek probleem in

Maar goed, wat heeft dit nu allemaal met ademen te maken?
Door echt te gaan ademen op de “Kracht van Ademen” manier ontstaat er weer balans tussen Denken en Voelen. Wanneer je beter in balans bent zul je creatiever worden, je zult geluk intenser ervaren, zeg maar de vreugde waar ik het net over had. Je zult ook intenser verdriet kunnen zijn. En dat is goed, omdat het bij het leven hoort. Alles is hier duaal. We hebben Eb en Vloed, dag en nacht, enzovoorts.
 
Wanneer je weer in staat bent om beter te voelen komt de volgende stap en dat is het gevoel te kunnen begrijpen. Je gevoel kan namelijk een kompas voor je zijn als je er naar leert te luisteren. Dat zijn we behoorlijk verleerd dus het kan even duren voordat je jouw gevoel kan vertalen in richting. Naarmate we vaker met het ademen bezig zijn zal deze vaardigheid zich weer beter gaan ontwikkelen. Het gaat hier over ont-wikkelen. Over het Ontdoen van wikkels. Zeg maar de stickers waar ik het in het begin van dit artikel over had. Naarmate je steeds meer stickers/labels kwijt bent ga je weer terug naar je natuurlijke staat. Je ervaart dat je meer kracht hebt en dat je Intenser Leeft. Yes, ik leef weer, heerlijk!
 
De weg terug naar voelen is niet zo zwaar als je denkt.
Bij veel therapieën ga je bewust terug naar bepaalde gebeurtenissen in je leven die een grote impact hadden. Je gaat dan terug om het te herbeleven en het anders te verwerken. Bij Ademen gebeurt het verwerken heel vaak volledig onbewust. Dus we gaan niet terug naar bepaalde momenten. Nee, we nemen een doel of intentie over wat je WEL WIL en we gaan er mee ademen. Dit is enorm krachtig om je doelen te realiseren of om in de richting te gaan die je wil. Alles wat er in de weg zit om die kant op te gaan komt de adem tegen en zal worden getransformeerd. De ene keer gaat dat met emotie die op komt en een andere keer is dat niet het geval.
 En het mooie is dat je steeds beter in staat gaat zijn te voelen. Al na de eerste Adem Sessie voel je veel meer. Door praktische tips ga je in staat kunnen zijn weer op je natuurlijke kompas te leven. Je voelen en denken in balans is heerlijk omdat je veel meer in het nu aanwezig kan zijn en daardoor beter verbonden bent met je zelf, met de ander, met het moment en dat is genieten!
 
Wil je al voelen? Hier een Ademoefening:
Zoek even een rustig plekje op.
Ga op een stoel zitten of ga liggen op je bed.
Sluit je ogen en ademen 10x diep in en uit zonder te pauzeren.
Dus diep in (voel dat je buik naar boven komt bij de inademing) en meteen
weer uit ademen. (voel dat je buik weer inzakt) en meteen adem je weer in.
Herhaal dit 10x
Na deze 10x blijf je nog 5 minuten zitten of liggen en probeer je waar te nemen wat er in je lichaam gebeurd.
Wedden dat je VOELT!

Ik wens je een fantastische dag toe waarin je voelen en denken in balans zijn!

Ademervaring Anita uit Oud Vossemeer

Ademen heeft mij geleidt tot wat ik nu ben geworden! Het opende voor mij een heel nieuw leven!

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken