Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Alle artikelen bekijken

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Waar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?
Zeg maar de superheld die hele dagen langs komt vliegen en verder helemaal geen ruk doet en nooit iemand helpt. Dat is super, dat hij kan vliegen, maar pas als hij de handen uit de mouwen steekt en mensen gaat redden, dan wordt het pas een superheld.

Zoals je met je auto over de boulevard  heen en weer kan rijden om je auto te showen, maar niet even stopt om die bejaarde mee te laten rijden, omdat ze bijna niet kan lopen.

Waar doe je het voor jouw eigen levenslessen, waar voor de ander en waarmee poets je alleen maar je ego op?

14 mei op Hemelvaart liep ik dus die marathon en een week later voelde ik dat ik voor Nepal moest gaan mediteren. Voelde dat ik daarvoor wandelend door Nederland moest gaan en wel zonder te praten en zonder te eten en zonder slaapspullen. Op 22 mei vertrok ik.

Was dit de superheld die wat deed voor Nepal of de Show-off?

Ging ik de wereld redden of was het ook een roep op aandacht, zie me alsjeblieft, erken me, mag ik er ook zijn, vinden jullie mij ook belangrijk alsjeblieft?

Zeven dagen later, tien kilo lichter, 350 kilometer verder, was het me helder. Ik was voornamelijk mezelf aan het redden en had daarmee een hoop minder tijd om er te zijn voor de mensen rond mij.

Als het superheldenprotocol een juiste balans heeft tussen actie en rust, waar was dan die rust zonder slaapspullen. Als het superheldenprotocol een balans heeft tussen volwaardige voeding en ademen (in de Chinese geneeskunst praten ze over ademenergie en voedingsenergie en dit samen vormt de essenti√ęle energie), waar was mijn balans dan, zonder te eten? En waar was de balans ten aanzien van er voor het gezin zijn als je thuis komt en zegt, ik vertrek morgen want dit is wat ik voel, wat jullie voelen leg ik even naast me neer?

Was een soort van vliegende superheld met een te groot ego, die nooit land om te slapen en te eten en opeens uit de lucht kwam vallen van uitputting en wel op 29 mei.

Gisteren even wezen squashen met mijn zoon, dik verloren.

Binnen zeven dagen van superheld tot antiheld!


Ademervaring Robin uit Kruisland

Voor mij is het ademen een proces voor innerlijke rust en heling.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken