Vergelijken of Accepteren

Alle artikelen bekijken

We kijken naar de ander en zien de rust of de kracht die uitgestraald wordt door die persoon. Dat wil ik ook denk je. Hoe krijgt die persoon dat voor elkaar. Zou die persoon geen onrust kennen of twijfelen aan zijn eigen kunnen. Is die geboren in kracht en vertrouwen? Waarschijnlijk wel, maar ongetwijfeld zijn er ook bij die persoon dingen op zijn of haar pad gekomen die twijfel hebben gezaaid. Is dat niet juist waardoor je bewuster gaat leven. Moet je geen onrust kennen om bij jezelf rust te kunnen gaan vinden. Moet je niet gemerkt hebben dat je soms het vertrouwen mist of weer op zoekt te gaan bij jezelf.
Eckhart Tolle schrijft het boek de kracht van het Nu. Dat je moet proberen om elk moment in het nu te zijn. Ook hij heeft hoogstwaarschijnlijk vele momenten dat hij niet in het nu is. Hij is ook de ervaringsdeskundige net zoals jij die weet dat je vaak niet in het nu bent. Sterker nog de enige krachtige leermeester waarvan je het meest kan leren ben je zelf. Jij bent degene die steeds weer opnieuw jezelf ervaart en dat is jou leermeerster die je hier bewust van maakt. Daarom is het ook zo belangrijk dat je die gevoelens waar je moeite mee hebt omarmt. Als je rust wil vinden zal je niet moeten gaan vechten met de onrust die je in je voelt, want die maakt je juist steeds weer bewust dat je de rust nog niet gevonden hebt. Als je echt zou luisteren naar de onrust zonder heel druk te zijn met proberen de onrust weg te drukken, zou je rust nemen!

Byron Katie zegt; "de snelste manier of ongelukkig te worden is door jezelf met anderen te vergelijken". Als je bewust wordt dat je niet alles alleen hoeft te doen en dat je met de mensen rond je een team mag zijn is het geen probleem dat anderen op een bepaald gebied uitblinken. Dan mag je alleen gaan voelen wat jou deel is. Elk team heeft verschillende spelers die elkaar aanvullen. Wat is jouw rol?

Ademervaring Robin uit Kruisland

Voor mij is het ademen een proces voor innerlijke rust en heling.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken