Burn-Out en ademhalen

Burn-Out klachten, -verschijnselen en -symptomen zoals angst en stress kun je met je ademhaling behandelen. Het kan je helpen naar een blijvend herstel!

Een burn-out hoort niet gebagatelliseerd te worden. Waar je normaal als energiek en opgewekt persoon door het leven wandelt, wordt je nu geconfronteerd met een staat van zijn waarin de meest simpele taken  als bijvoorbeeld een boodschap doen, je  volledig uitput. De angst en stress die door de burn-out je leven zo overhoop halen, worden vaak als schokkend en emotioneel ervaren. Het grote gebrek aan energieconcentratie en zingeving van het leven kunnen overweldigend zijn.

De extreme lichamelijke en geestelijke vermoeidheid. Moeite met presteren en concentreren. Je niet meer kunnen ontspannen. Een verminderd gevoel van zelfvertrouwen. Allemaal verschijnselen van een burn-out waar je tegenaan loopt.

Bij veel mensen met deze hoge gevoelens van stress is de ademhaling veel te snel en vaak gespannen. Een rustige, diepe en ontspannen volledige ademhaling, helpt je lichaam om in een ontspannen staat te komen.  Maar de ademhaling gaat nog veel verder. Het helpt je om vast gewortelde emoties uit je systeem te ontwarren en loslaten. Het helpt je een gespannen tijd in je leven te doorbreken en weer gelukkig te zijn.

Reguliere behandelingen zijn vaak gebaseerd op medicatie en het zoeken naar een oorzaak. Ze begeleiden het verwerken van deze oorzaak via verstandelijke beredenering. Wanneer je deze manier hebt geprobeerd, er geen baat bij hebt gehad, of juist een andere benadering je meer aanspreekt, probeer dan eens de kracht van  je ademhaling. Het kalmeert je zenuwen en kan je helpen minder negatief te denken..

Een divers aanbod van verschillende ademtechnieken hier bij Ademhalen.com hebben ieder op hun manier een positief effect op je mentale, psychische en spirituele lichaam. Je gaat beter in je vel zitten. Je leert met behulp van je adem, al dan niet in combinatie met coaching, jezelf weer in balans te brengen. De vaak onverwerkte emoties en emotionele gebeurtenissen mogen gaan transformeren, zodat het verwerken en loslaten een andere diepgang en intentie hebben gekregen. De kracht die je in je hebt laat je weer tot leven komen, zodat je zonder burn-out verder kunt leven.

Zoek een therapeut/ coach bij jou in de buurt!

Wil je graag ervaringsverhalen lezen, klik dan hier

Ademervaring Lauriena uit Maassluis

Dit is beter dan 10 jaar therapie!

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken