Onverwerkte emoties en ademhalen

Onverwerkte emoties kunnen je leven beheersen. Nare gedachte, overleven, vermijden, angsten, conflicten, etc. zijn dan het gevolg.

Als je heel sterke emoties voelt bij een relatief kleine gebeurtenis, kamp je waarschijnlijk met onverwerkte emoties. We lopen allemaal kleine en grote emotionele schade op in de loop van ons leven. Als we dit niet kunnen verwerken, vergeven en loslaten, bijt het zich vast in ons systeem, in ons lichaam, wat weer lichamelijke en sociaal-emotionele klachten kan geven als we dit niet onderkennen.

Een veel voorkomend resultaat hiervan is een langdurig en blijvend verkeerde ademhaling. Tijdens een trauma, bijvoorbeeld in onze jeugd, hebben we van schrik onze adem ingehouden en vastgezet in een hoger gebied met name het borstgebied. Het gevolg van als we dit trauma niet kunnen verwerken en loslaten, is dat ons lichaam deze alertheid onthoudt. Een relatief kleine gebeurtenis kan dus een heel heftige reactie in je lichaam oproepen en vaak zijn we ons niet eens meer bewust dat dit door een eerder trauma is veroorzaakt.

Samen met een ademtherapeut/ -coach kun je op zoek gaan naar deze onverwerkte emoties, om ze met begeleiding van coaching en ademhaling te gaan verwerken en los te laten. De verschillende ademhalingstechnieken kunnen je hierbij geweldig gaan helpen, doordat je weer vrij en tot onder in je buik kan gaan ademhalen en daar waar je onverwerkte emoties zich huizen, weer ruimte kunt gaan creƫren. Je zult zowel lichamelijk al sociaal-emotioneel meer rust en ontspanning mogen ervaren en je gaat weer leven in het nu. Je voelt meer energie, meer levensgeluk en vrijheid van oude pijn en verdriet.

Kijk en lees bij de verschillende ademvormen en -coaching welke bij je past. Geef deze stap een kans en zoek een therapeut/ coach bij jou in de buurt! Of neem vrijblijvend met een van hen contact op en leg je vraag of verzoek eens voor.

Verbeter de kwaliteit van je leven door bewust de kracht van je adem te gaan ervaren.

Wil je graag ervaringsverhalen lezen, klik dan hier

Ademervaring Sylvia uit Roosendaal

Ademen gaf mijn innerlijke rust en blijheid terug die ik verloren was de afgelopen jaren....

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken