Spanningsklachten en ademhalen

Spanning in je nek, buik of hele lichaam. Hoge werkdruk/ burn-out / overspannen. Ga je spanningsklachten te lijf met ademhalingstherapie. Het is een redelijk eenvoudige manier.  Anders ademhalen helpt je met meer rust, vertrouwen, verwerking en loslaten, zodat je meer energie mag voelen.

Spanning in je leven hoort er soms ook bij. Het is een keer drukker op je werk. Je hebt een nacht slecht geslapen of een keer een meningsverschil. Je kind is gespannen voor een proefwerk op school of wedstrijd in de sport. Allemaal gezonde spanning. Zolang er maar evenwicht is tussen draaglast (de belasting) en draagkracht (de belastbaarheid).

Als het evenwicht tussen de belasting en belastbaarheid wankelt en de spanning een groter wordt, raak je uit balans en loop je het risico om spanningsklachten te krijgen. Dit kan door een hoge werkdruk, een burnout of algehele gevoelens van overspannenheids! De spanning kan zich vast zetten in ons lichaam zodat we er uiteindelijk ziek van kunnen worden. In onze moderne snelle wereld is dit aan de orde van de dag. Spanning in je nek. Spanning in je buik. Zelfs onze kinderen voelen de invloeden van spanning en we willen onszelf en onze kinderen toch beschermen tegen deze klachten en met meer rust en vertrouwen door het leven gaan.

Veel reguliere behandelingen onderkennen het probleem en zijn gebaseerd op medicatie, wat een tijdelijke oplossing bied. Het leren omgaan met onze snelle maatschappij en het duidelijk voelen en kunnen aangeven van eigen grenzen begeleid je naar een stabielere oplossing, zodat een nieuwe, al dan niet kleine spanningssituatie, je niet opnieuw dezelfde klachten geeft.

Met verschillende ademhalingstechnieken kunnen we je begeleiden om de balans tussen draaglast en draagkracht weer in evenwicht te brengen. Veel van de ademhalingstechnieken kunt je na een aantal begeleide sessies ook goed thuis zelf  onderhouden. (bespreek dit echter altijd met je ademcoach/ therapeut).

We helpen je met het krijgen van inzichten over waarom je tegen de klachten aanloopt en hoe dit anders te kunnen benaderen. Als je klachten geleidelijk meer onder controle komen zul je beter slapen, minder last van pijn ervaren en je eigen grenzen beter aanvoelen en respecteren, zowel mentaal, emotioneel als psychisch. Dit geeft je uiteindelijke weer meer energie en levensgeluk.

Kijk en lees bij de verschillende ademtechnieken welke bij je past. Pak deze kans voor jezelf en blijf niet langer een slachtoffer van jezelf. Geef deze stap een kans en zoek een therapeut/coach bij jou in de buurt!

Verbeter de kwaliteit van je leven door bewust de kracht van je adem te gaan ervaren.

Wil je graag ervaringsverhalen lezen, klik dan hier

Ademervaring Lauriena uit Maassluis

Dit is beter dan 10 jaar therapie!

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken