Spijsverteringsproblemen en ademhalen

Voeding is nodig voor je broodnodige energie. Om je cellen het voedsel te laten verbranden heb je zuurstof nodig en de zuurstof krijg je binnen door op de juiste manier te ademen.

Je lichaam blijft dus goed in balans met de juiste voeding en ademhaling. Maar wat nu als je last krijgt van je maag, darmen, spijsvertering. Welke oorzaken zijn hier voor te vinden?

In de praktijk blijkt het vaak om een probleem van stress en oppervlakkig ademhalen te gaan. Dit kan functionele problemen met je spijsvertering veroorzaken. Ademhalingstherapie kan je hierbij helpen. Het kan je helpen van een oppervlakkig ademhaling weer een volledige ademhaling te maken, wat je meer rust, ontspanning en energie zal geven. Het kan je ook helpen om de achterliggende problemen van je stress aan te pakken.

De ademhalingstechnieken worden vaak toegepast in combinatie met coaching om de dieper liggende emotionele oorzaken te vinden en los te laten. Met behulp van ademmassage of ademhalingsoefeningen creëer je innerlijke ruimte en een natuurlijke adembeweging, om zo de zelfhelende kracht van je adem te bevorderen.

De reguliere behandeling zal vaak gebaseerd zijn op leefstijladviezen zoals niet roken, gezond eten, afvallen bij overgewicht, meer bewegen, leren omgaan met stress en spanning en soms zijn ook medicijnen nodig.

Je kunt dus zelf echt meer ondernemen door aan de slag te gaan met je ademhaling en met je voeding.   Zo wordt er steeds meer gesproken over superfoods, wat ook een grote positieve werking zal hebben op je lichamelijk welbevinden.

Kijk en lees bij de verschillende ademtechnieken welke bij je past. Geef deze stap een kans en zoek een therapeut/ coach bij jou in de buurt! Of neem vrijblijvend met een van hen contact op en leg je vraag of verzoek eens voor.

Verbeter de kwaliteit van je leven door bewust de kracht van je adem te gaan ervaren.

Wil je graag ervaringsverhalen lezen, klik dan hier

Ademervaring Lauriena uit Maassluis

Dit is beter dan 10 jaar therapie!

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken