Stress en ademhalen

Langdurige stress ontregelt je ademhaling, maar is goed aan te pakken. Teveel stress betekent  teveel spanning en druk in je lichaam, wat een ongewenst effect kan hebben.  

We horen klachten als hoge bloeddruk, tintelingen in je lichaam, stress eetbuien en onrust. Hoeveel stress iemand aan kan, is per persoon verschillend en afhankelijk van hoeveel belasting je kunt dragen. Als je teveel ‘haarscheurtjes’ krijgt door een constante belasting wordt het te zwaar.

We mogen niet vergeten dat stress ook een heel natuurlijke en gezonde reactie kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan alertheid in het verkeer om adequaat te reageren of dat je lichaam klaar is om in actie te komen in een bedreigende situatie. Gezonde stress helpt je om goed te presteren op school en op je werk.

Pas wanneer er door de constante belasting een ongezonde situatie zich aankondigt, is het raadzaam hier wat aan te doen. Als je stress symptomen voelt, zoals een constant opgejaagd gevoel, zwak en  overrompeld zijn, of problemen voelt in je gezondheid, relatie, stemming en negatieve gevoelens over de kwaliteit van je leven krijgt, dan wordt het tijd om actie te ondernemen om je lichaam en geest weer in balans te brengen.

Maar ook bij stress tijdens de zwangerschap, stress en een hoge bloeddruk, stress-eten  en vele andere vormen van stress, kan anders ademhalen zorgen voor meer energie, meer rust in het hoofd, meer vertrouwen en kan helpen bij het loslaten van oude patronen en emoties, waardoor je gelukkig en wel in je vel komt te zitten en het blijvende verbetering geeft in je stressklachten. De verschillende  ademhalingstechnieken kunnen je begeleiden om de balans weer in evenwicht te brengen.  

De verschillende adem therapeuten/coaches kunnen je helpen met het krijgen van inzicht in de reden dat je tegen de klachten aanloopt en hoe je dit anders kunt benaderen, zodat je uiteindelijke weer meer energie en levensgeluk mag voelen..

Kijk en lees bij de verschillende ademvormen welke bij je past en zoek een  therapeut/coach bij jou in de buurt! Verbeter de kwaliteit van je leven door bewust de kracht van je adem te gaan ervaren.

Wil je graag ervaringsverhalen lezen, klik dan hier

 

 

 

 

Ademervaring Robin uit Kruisland

Voor mij is het ademen een proces voor innerlijke rust en heling.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken