Vermoeidheid en ademhalen

Wanneer je continu moe bent, is de kans groot dat dit door een te oppervlakkige ademhaling komt, wat zorgt voor te weinig zuurstofopname in je lichaam.

We zijn allemaal wel eens moe, en als dit na een goede nachtrust weer over gaat is er niks aan de hand. Maar steeds meer mensen hebben last van continue vermoeidheid welke niet over gaat na een goede nachtrust. De kans is dan groot dat de oorzaak een verkeerde ademhaling is.

De vermoeidheid kan veel verschillende klachten geven zoals: hoofdpijn, duizeligheid, paniek, angst, snel emotioneel zijn, irritaties, etc. Wanneer de vermoeidheid te lang aanhoudt en onbehandeld blijft raak je lichamelijk en sociaal-emotioneel uit balans

Een goede ademhaling is ruim, volledig en compleet vanuit je  buik, middenrif en borstgebied. Je lichaam maakt dan optimaal gebruik van zijn ademhalingssysteem en klachten als vermoeidheid door verkeerde ademhaling zullen dan veel minder aanwezig zijn. Bij het verminderen of verdwijnen van je vermoeidheid wordt de kwaliteit van je leven weer groter.

Het is dus belangrijk om een goede ademhaling toe te passen en de verschillende aangeboden ademhalingstechnieken kunnen je hierbij helpen, zodat de balans in jouw leven weer krachtig aanwezig is. Blijkt de oppervlakkige ademhaling onderliggende emotionele factoren ten grondslag te hebben, dan is er altijd de mogelijkheid dit met een ademtherapeut/ -coach te onderzoeken en aan te pakken.

Het uiteindelijke resultaat mag zijn dat je  weer een volledige manier van ademhalen in je leven gaat toepassen, zodat klachten als vermoeidheid en de daaruit resulterende problemen niet langer aan de orde van de dag zijn.

Kijk en lees bij de verschillende ademtechnieken welke bij je past. Geef deze stap een kans en zoek een therapeut/ coach bij jou in de buurt! Of neem vrijblijvend met een van hen contact op en leg je vraag of verzoek eens voor.

Verbeter de kwaliteit van je leven door bewust de kracht van je adem te gaan ervaren.

Wil je graag ervaringsverhalen lezen, klik dan hier

Ademervaring Jacoline uit Roosendaal

Door het ademen krijg ik meer energie om leuke dingen te doen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Voornaam
E-mailadres
 

Van Superheld tot antiheld in zeven dagen

Van Superheld tot antiheld in zeven dagenWaar zit het verschil tussen de superheld en Show-off?Zeg maar de superheld die hele dage...
Meer lezen

De slapende superheld,

De slapende superheld,Als de Iceman twee uur in een bak met ijs kan zitten, Boeddha uren achter elkaar kan mediteren, Forest Gump ...
Meer lezen

Alle artikelen bekijken